210 9964841

Έκπτωση 21%

Μυκηναϊκό Ζωόμορφο Ειδώλιο

Μυκήνες
Πηλός
Τιμή Τιμοκαταλόγου: 19.00
15.00
Κερδίζετε : €4.00 (21%)
MP 00
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Μυκηναϊκό ζωόμορφο ειδώλιο. Τα παιχνίδια έπαιζαν σημαντικό ρόλο από την αρχαία εποχή. Βοηθούσαν τα παιδιά να βγαίνουν από τις δυσκολίες τους, αλλά και να διασκεδάζουν. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι τα παιχνίδια έπαιζαν σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια ενός παιδιού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιχνίδια είχαν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα εκπαίδευσης τους.

Χειροποίητος πηλός με διάκοσμο.

Διαστάσεις: 5,5 εκ. x 2 εκ. x 4,5 εκ.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας ή προσφέρετε το σαν ένα ιδιαίτερο δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:  

- Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

- Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

 

Τα ζώα ήταν πολύ σημαντικά στη ζωή των Μυκηναίων. Με αυτά εξασφάλιζαν την τροφή τους κι ακόμη

τα χρησιμοποιούσαν στην κτηνοτροφία και τη γεωργία για να παράγουν τα προϊόντα που τους ήταν

απαραίτητα για τη ζωή. Έτσι, αφιέρωναν αυτά τα ειδώλια στους θεούς τους για να ζητήσουν την προστασία και τη βοήθειά τους. Χαρακτηριστικό ζωόμορφο ειδώλιο της Ύστερης Μυκηναϊκής περιόδου (14ος - 13ος αιώνας).

 

Αρχικά, το πρόσθιο τμήμα των ειδωλίων κατασκευαζόταν από μήτρα, ενώ το πίσω μέρος του ειδωλίου ήταν εντελώς επίπεδο. Τα ειδώλια είχαν θρησκευτικό χαρακτήρα, αλλά με το πέρασμα των χιλιετιών εξελίχθηκαν σε παιδικό παιχνίδι. Οι τεχνίτες των παιχνιδιών αυτών ονομάζονταν, κοροπλάστες.


Τα ευρήματα αυτά, ενισχύουν τον θρησκευτικό ρόλο του αρχαίου παιχνιδιού. Τα ειδώλια αυτά, πάντως, εξυπηρετούσαν και λατρευτικούς σκοπούς, αφού συχνά είναι ανάμεσα σε ευρήματα από ιερά.

Πάρα πολλά ευρήματα φυλάσσονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αθήνα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Χαλκίδας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και αρκετά μουσεία του εξωτερικού.

 

Βάρος:
50 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 cm x 2cm x4,5cm
Μικτό Βάρος:
100 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Μυκήνες
Υλικό:
Πηλός
Υποκατηγορία:
Παιχνίδι
Χρονολογία:
14ος - 13ος αιώνας π.Χ.