210 9964841

Δερμάτινη χειροποίητη θήκη, Σπαθί Αγωνιστών 1821

Ελλάδα
Δέρμα
150.00
SK 000103
On backorder
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Χειροποίητη δερμάτινη θήκη, ειδικά σχεδιασμένη για να τοποθετήσετε μέσα το μοναδικό αυτό ιστορικό κειμήλιο, το Σπαθί των Αγωνιστών του 1821 που φιλοτεχνήθηκε στο χέρι από έμπειρους ειδικευμένους ξιφοποιούς με τις παλιές παραδοσιακές τεχνικές (το σπαθί δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή). Η θήκη είναι χειροποίητη και κατασκευάζεται από τεχνίτες με μεράκι κατόπιν παραγγελίας και μόνο.

Σις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης

Concept- Σχεδιασμός - Επιμέλεια : Ντορίτ Μεγήρ

Το σπαθί είναι εμπνευσμένο από το γιαταγάνι του Αθανάσιου Θέμελη, στην λάμα του οποίου είναι αποτυπωμένες επιγραφές, με ένθετο χρυσό. Στην μία του όψη αναγράφεται η επιγραφή: Δίκασον Κύριε τους αδικούντας με, πολέμησον τους πολεμούντας με - 1808. Η οικογένεια Θέμελη προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο έθνος, τόσο κατά την προεπαναστατική περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δημητρίου Θέμελη, ο οποίος ήταν ένθερμος απόστολος της Φιλικής Εταιρίας και επίσημος ακόλουθος του Δημήτριου Υψηλάντη κατά την άφιξη του στην Πελοπόννησο το 1821, κατά την Διάρκεια της Επανάστασης, για τις ανάγκες του οποίου διέθεσε ολόκληρη την περιουσία του.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Η επανάσταση οργανώθηκε από τη Φιλική Εταιρία, που ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό της Ρωσίας.Η έναρξη του Αγώνα κηρύχτηκε το 1821 στην ΜολδοβλαχίαΤο κίνημα του Φιλελληνισμού συνέβαλε στην στήριξη των Ελλήνων από την Γαλλία, την Βρετανία και τη Ρωσία, που κατοχύρωσαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και την οριστικοποίηση των συνόρων του κράτους της, το 1832.  

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Επανάστασης έπαιξαν και τα όπλα των Ελλήνων, όπως τα κουμπούρια και οι σπάθες. Οι κυρτές ανατολικού τύπου σπάθες ήταν ένα σημαντικό μέρος του οπλισμού των αγωνιστών του 1821, την οποία κρεμούσαν στον ώμο τους με μεταξωτά κυλινδρικά κορδόνια ή στην δερμάτινη ζώνη, την οποία φορούσαν στην μέση τους. Το σπαθί που χρησιμοποιήθηκε από την εποχή της Τουρκοκρατίας, αλλά και κατά την διάρκεια του Αγώνα είχε επιμήκη λάμα, κυρτή στη ράχη της και κοίλη στην κόψη της.

Όπλα της Επανάστασης του 1821 εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Mουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο και στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, στην Ύδρα.

Βάρος:
350 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
80 εκ. x 8 εκ. x 1 εκ.
Λεπτομέρειες:
Δερμάτινη χειροποίητη θήκη
Μικτό Βάρος:
402 γρ.
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Δέρμα
Υποκατηγορία:
Όπλο
Χρονολογία:
1821 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική