210 9964841

Ο Ερμής του Πραξιτέλη

29.90
FX 000707
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Ο Ερμής του Πραξιτέλη, έργο γνωστό και ως ο Ερμής με το μικρό Διόνυσο, είναι ένα μοναδικό γλυπτό που απεικονίζει τον αγγελιοφόρο των Ολύμπιων Θεών και το θεό του κρασιού, ως βρέφος. Το πρωτότυπο άγαλμα, που είναι έργο του αρχαίου γλύπτη Πραξιτέλη, βρέθηκε στα ερείπια του ναού της Ήρας στην Ολυμπία και χρονολογείται στον 4ο αιώνα π.Χ.. Το χειροποίητο μας άγαλμα είναι κατασκευασμένο από χυτό αλάβαστρο.

Διαστάσεις: 9,5 εκ. x 25 εκ. x 6 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

O Ερμής του Πραξιτέλη, έργο γνωστό και ως ο Ερμής με τον μικρό Διονύσο, είναι ένα αρχαίο Ελληνικό γλυπτό, που απεικονίζει τον Ερμή, τον αγγελιαφόρο των θεών, και το Διονύσο, τον θεό του κρασιού, ως βρέφος. Το άγαλμα ανακαλύφθηκε το 1877 στα ερείπια του ναού της Ήρας στην Ολυμπία και είναι κατασκευασμένο από παριανό μάρμαρο. Το έργο αποδίδεται στον Πραξιτέλη και χρονολογείται περίπου στον 4οαιώνα π.Χ.. Ο Πραξιτέλης ήταν ένας από τους εξέχοντες γλύπτες της Ύστερης Κλασικής περιόδου στην Ελλάδα.

Όπως όλοι οι γλύπτες της εποχής, συνήθιζε ως επί το πλείστον να απεικονίζει τους θεούς και θεές του Ελληνικού πανθέου στα έργα του. Το γλυπτό δείχνει τον Ερμή να στηρίζεται στον κορμό ενός δέντρου, ενώ το μωρό προσπαθεί να πάρει κάτι από το χέρι του. Ενώ το δεξί χέρι του Ερμή δεν διασώζεται σήμερα, αρχικά πιθανώς θα πρέπει να κράταγε ένα τσαμπί σταφύλι, πειράζοντας έτσι το βρέφος. Όπως υποδηλώνει ο μύθος, ο Δίας διέταξε τον Ερμή, τον αγγελιοφόρο του, να κρύψει το νεογέννητο από την σύζυγο του, την Ήρα και να τον μεταφέρει στις Νύμφες στην Κρήτη.

Ο Ερμής του Πραξιτέλη εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Ολυμπία.

Βάρος:
607 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
9,5 εκ. x 25 εκ. x 6 εκ.
Μικτό Βάρος:
637 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Αρχαία Ολυμπία
Υλικό:
Χυτό Αλάβαστρο
Υποκατηγορία:
Γλυπτό
Χρονολογία:
4ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική