210 9964841

Το Σπαθί των Αγωνιστών του '21

Ελευθερία ή Θάνατος

Ελλάδα
385.00
SK 000101
Δεν υπάρχει απόθεμα

Εμείς (MuseumMasters.gr) αποστέλλουμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με το λογαριασμό (όπως ειδοποιήσεις κατάστασης παραγγελίας, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επαναφοράς κωδικού πρόσβασης και άλλα) στην παρεχόμενη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Για το λόγο αυτό, πρέπει να αποθηκεύουμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες στην ενότητα διεύθυνση χρέωσης / αποστολής και μπορεί να την στείλουμε σε έναν πάροχο υπηρεσιών μεταφορών ή πληρωμών ώστε να:

  • Προσδιορίσουμε τις μεθόδους αποστολής και πληρωμής που είναι διαθέσιμες για την τοποθεσία σας.
  • Ολοκληρώσουμε τη διαδικασία πληρωμής ή αποστολής μέσω του παρόχου που επιλέξατε κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας όταν υποβάλλετε την παραγγελία.

Ορισμένα μέλη του προσωπικού μας ή / στο κατάστημά μας που χρησιμοποιούν τον πίνακα διαχείρισής του ενδέχεται να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας. Εκτιμούμε το απόρρητό σας, έτσι ώστε η πρόσβαση στα δεδομένα να παρέχεται σε βάση ανάγκης για γνώση, προκειμένου να λειτουργεί το κατάστημα. Για παράδειγμα, ένας προμηθευτής λαμβάνει μόνο τα δεδομένα σας, αν παραγγείλατε κάτι από αυτά, έτσι ώστε ο πωλητής να μπορέσει να εκπληρώσει αυτή την παραγγελία.

Εάν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε πλέον να χρησιμοποιείτε το κατάστημά μας και θέλετε να έχετε τα προσωπικά δεδομένα που καταργήσατε από τη βάση δεδομένων μας (ή αν θέλετε να λάβετε όλα τα προσωπικά δεδομένα που σχετίζονται με το λογαριασμό σας που έχουμε), στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@museummasters.gr.

Εάν πιστεύετε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν καταστρατηγηθεί, έχετε το δικαίωμα να καταθέσετε καταγγελία σε εποπτική αρχή. Είμαστε υποχρεωμένοι σύμφωνα με τον Κανονισμό της ΕΕ για την Προστασία των Γενικών Προσωπικών Δεδομένων να σας ενημερώσουμε για αυτό το δικαίωμα. Δεν σκοπεύουμε πραγματικά να καταχραστούμε τα δεδομένα σας.

Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Αντίγραφο από το ένδοξο κυρτό σπαθί του Αγώνα της Ανεξαρτησίας του 1821, που τόσοι ηρωικοί Αγωνιστές δόξασαν στις πολυάριθμες μάχες του Αγώνα. Η σημαία της Ελλάδας αποτελείται από εννέα οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες, που αντιστοιχούν στις συλλαβές της ιστορικής φράσης «Ελευθερία ή Θάνατος». Αυτό ήταν το σύνθημα που ηχούσε παντού στην Ελλάδα το 1821! Ο χειροποίητος προφυλακτήρας του σχηματίζει σταυρό με τη λαβή και φέρει εγχάρακτο διάκοσμο επιχρυσωμένο με διάλυμα χρυσού 24 καρατίων. Το μοναδικό ιστορικό κειμήλιο, φιλοτεχνήθηκε στο χέρι από έμπειρους ειδικευμένους ξιφοποιούς με τις παλιές παραδοσιακές τεχνικές. Ένα εντυπωσιακό έργο τέχνης με ξεχωριστή αξία, κατασκευασμένο από ατσάλι με τοπικές επιχρυσώσεις 24 καρατίων. Περιορισμένη συλλεκτική έκδοση 1.821 τεμάχια αριθμημένα.

Με πολυτελή Δερμάτινη Χειροποίητη Θήκη. Δεν θα μπορούσαμε όμως αυτή τη φορά να αφήσουμε το επετειακό «Σπαθί της Ελευθερίας» του '21 χωρίς την πολυτελή θήκη του, αυτή που μετά από κάθε μάχη υποδεχόταν το σπαθί των γενναίων Αγωνιστών. Για την θήκη επιλέχτηκαν κομμάτια από μαύρο δέρμα και διακοσμήθηκε με αστραφτερά μεταλλικά στοιχεία τα οποία επιχρυσώθηκαν και εμβαπτίστηκαν σε ειδικό βερνίκι.

Μη χάσετε τη μοναδική αυτή ευκαιρία να αποκτήσετε σήμερα το Συλλεκτικό χειροποίητο Ελληνικό Σπαθί που σηματοδοτεί τα 200 χρόνια απο την στιγμή που διεκδικήσαμε την Ελευθερία μας.

Οι επόμενες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν από τα τέλη Ιουνίου αρχές Ιουλίου με αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Για τις παραγγελίες που θα μπουν μέσα στον Ιούνιο και μετά, θα ενημερωθείτε σχετικά.

Μήκος λάμας: 78εκ.

Διαστάσεις σπάθης: 93,5 εκ.x 20 εκ. x 3,5 εκ.

Concept- Σχεδιασμός - Επιμέλεια : Ντορίτ Μεγήρ.

Στις τιμές συμπερριλαμβάνεται ο ΦΠΑ

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Το σπαθί είναι εμπνευσμένο από το γιαταγάνι του Αθανάσιου Θέμελη, στην λάμα του οποίου είναι αποτυπωμένες επιγραφές, με ένθετο χρυσό. Η οικογένεια Θέμελη προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στο έθνος, τόσο κατά την προεπαναστατική περίοδο, όσο και κατά τη διάρκεια του Αγώνα της Ανεξαρτησίας. Σημαντική ήταν και η συμβολή του Δημητρίου Θέμελη, ο οποίος ήταν ένθερμος απόστολος της Φιλικής Εταιρίας και επίσημος ακόλουθος του Δημήτριου Υψηλάντη κατά την άφιξη του στην Πελοπόννησο το 1821, κατά την Διάρκεια της Επανάστασης, για τις ανάγκες του οποίου διέθεσε ολόκληρη την περιουσία του.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, για τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας της Ελλάδας και την αποτίναξη του οθωμανικού ζυγού. Η επανάσταση οργανώθηκε από τη Φιλική Εταιρία, που ιδρύθηκε το 1814 στην Οδησσό της Ρωσίας. Η έναρξη του Αγώνα κηρύχτηκε το 1821 στην Μολδοβλαχία. Το κίνημα του Φιλελληνισμού συνέβαλε στην στήριξη των Ελλήνων από την Γαλλία, την Βρετανία και τη Ρωσία, που κατοχύρωσαν την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ελλάδας και την οριστικοποίηση των συνόρων του κράτους της, το 1832.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της Επανάστασης έπαιξαν και τα όπλα των Ελλήνων, όπως τα κουμπούρια και οι σπάθες. Οι κυρτές ανατολικού τύπου σπάθες ήταν ένα σημαντικό μέρος του οπλισμού των αγωνιστών του 1821, την οποία κρεμούσαν στον ώμο τους με μεταξωτά κυλινδρικά κορδόνια ή στην δερμάτινη ζώνη, την οποία φορούσαν στην μέση τους. Το σπαθί που χρησιμοποιήθηκε από την εποχή της Τουρκοκρατίας, αλλά και κατά την διάρκεια του Αγώνα είχε επιμήκη λάμα, κυρτή στη ράχη της και κοίλη στην κόψη της.

Όπλα της Επανάστασης του 1821 εκτίθενται στο Εθνικό Ιστορικό Mουσείο και στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα, στο Πολεμικό Μουσείο στο Ναύπλιο και στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, στην Ύδρα.

Ανηκει στη κατηγορία "Σπάθης" ή "Σπάθας", και είναι αφενός η έντονα κυρτή και αφετέρου η εξαιρετικά φαρδιά λάμα. Η λαβή της είναι επίσης κυρτή στην απόληξή της, ο δε φυλακτήρας της έχει σχήμα σταυροειδές, με πιο επίμηκες το οριζόντιο στέλεχος.. Η πλατιά λάμα της Σπάθης άφηνε μεγάλα περιθώρια για εγχάρακτη ή επιπεδόγλυφη διακόσμηση. Έτσι, αρκετοί Αγωνιστές του ’21 – ανάμεσά τους και Φαναριώτες αλλά και μια γυναίκα ηρωίδα, η καπετάνισσα της Μυκόνου Μαντώ Μαυρογένους! – στόλιζαν το έλασμα της Σπάθης τους με διάφορα σχεδιάσματα από τη μία του πλευρά. Έτσι στην λάμα καλλιγραφημένο είναι πρόσταγμα που εμψύχωνε τους Έλληνες ήρωες στον Αγώνα τους: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!

Φημισμένοι Ξιφοποιοί του Τολέδο.

Το Επετειακό «Σπαθί της Ελευθερίας» ήταν ένα πολύ δύσκολο έργο. Κάθε πηγη μελετήθηκε με προσοχή για δυο και πλέον χρόνια και δημιουργήθηκαν τα πρώτα σχέδια. Βιβλία, πίνακες, γκραβούρες, οικογενειακά κειμήλια και ειδικά βιβλία χρησιμοποιήθηκαν για να ζωντανέψει ενα συμβολικό αλλά και επετειακό σπαθί για την τόσο σημαντική αυτη στιγμή της πατρίδας μας.Η «Σπάθη της Ελευθερίας» ανατέθηκε σε εξειδικευμένους ξιφοποιούς στο Τολέδο που η τέχνη αυτή ακμάζει από το 500 π.Χ. Σχεδιάστηκε από έμπειρους ειδικευμένους οπλουργούς με τις παλιές παραδοσιακές τεχνικές που απαιτούν όλες οι φάσεις κατασκευής.

Η τελετουργική εμβάπτιση της ατσαλένιας λάμας στο νερό, το τρόχισμά της, η λεπτομερής χάραξη των σχεδίων και της επιγραφής, το τελικό φινίρισμα και το στίλβωμα, όλα έχουν γίνει, με γνώση και με υπομονή, με το χέρι.

Χαρακτηριστικά σπαθιού: Ο χάλυβας/ ατσάλι του Τολέδο, γνωστός ιστορικά ως ασυνήθιστα σκληρός, προέρχεται από το Τολέδο της Ισπανίας, το οποίο είναι ένα παραδοσιακό ξυλουργικό, χαλυβουργικό κέντρο από το 500 π.Χ. Σύντομα, έγινε μια τυπική πηγή όπλων για Ρωμαϊκές λεγεώνες.

Η προέλευση του χάλυβα του Τολέδο προέρχεται από αρχαία ισπανικά έθιμα. Ο χάλυβας του Τολέδο χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον στην κατασκευή όπλων για στρατούς κατά τη διάρκεια του 16ου-19ου αιώνα. Το όνομα προέρχεται από την πόλη όπου κατασκευάστηκαν αυτά τα ειδικά προϊόντα χάλυβα.

Σε περιόδους πολέμου τον 16ο-19ο αιώνα, οι στρατοί συνήθως ήταν ττρομερά εξοπλισμένοι και χρησιμοποιούσαν ασπίδες. Μαχαίρια και κοντά σπαθιά κατασκευάστηκαν επίσης με τη χρήση του χάλυβα του Toledo. Τα σπαθιά του Τολέδο έγιναν γνωστά για τη δύναμη και την αντοχή τους και σύντομα έγινν τα πιο περιζήτητα όπλα για τους Ευρωπαίους. Αυτά τα ξίφη του Τολέδο επιλέχτηκαν από τον Αννιβα για το στρατό του. Οι βασιλιάδες από όλο τον κόσμο είχαν ειδικά όπλα κατασκευασμένα στο Τολέδο χρησιμοποιώντας το χάλυβα του Τολέδο και παρόλο που και άλλες χώρες προσπάθησαν να παράγουν το δικό τους χάλυβα, απέτυχαν.

Βάρος:
2100
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
93,5 εκ. x 20 εκ. x 3,5 εκ.
Λεπτομέρειες:
Δερμάτινη χειροποίητη θήκη
Μικτό Βάρος:
2600
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Ελλάδα
Υλικό:
Ατσάλι με τοπική επιχρύσωση 24Κ
Υποκατηγορία:
Όπλο
Χρονολογία:
1821 μ.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική