210 9964841

Θεά με Φίδια

Κρήτη
60.00
FX 006105
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Η Θεά με τα φίδια ή των όφεων, είναι ένα αριστούργημα της μινωικής τέχνης. Βρέθηκε στο παλάτι της Κνωσσού στην Κρήτη. Δημιουργήσαμε μία ανάγλυφη πλακέτα με την παράσταση του αρχαίου αγάλματος της θεάς των όφεων, την οποία τοποθετήσαμε πάνω σε ξύλινο κουτί. Η ανάγλυφη πλακέτα είναι κατασκευασμένη από χαλκό και επαργυρωμένη σε διάλυμα ασημιού 999°. Ένα μοναδικό κουτί αποθήκευσης, σχεδιασμένο να διακοσμήσει το γραφείο ή το σπίτι σας.

Διαστάσεις: 10εκ. x 10εκ.

Το κάθε προϊόν προσφέρεται με συσκευασία δώρου.

Αποκτήστε τώρα το δικό σας αντίγραφο ή προσφέρετε το σαν πρωτότυπο επαγγελματικό δώρο.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Όλα μας τα έργα είναι χειροποίητα και συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας των εργαστηρίων που τα δημιουργούν.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης:   - Ελλάδα: 5 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Ευρώπη: 7 - 10 εργάσιμες ημέρες

                                                         - Υπόλοιπος κόσμος: 10 - 28  εργάσιμες ημέρες

Η θεά των όφεων αποτελεί έξοχο δείγμα της μινωικής μικροπλαστικής. Τα δύο περίφημα αγαλματίδια που απεικονίζουν τη χθόνια μινωική θεά των όφεων, ίσως τη μητέρα θεά και την κόρη, βρέθηκαν στις ανασκαφές που διενήργησε ο αρχαιολόγος Άρθουρ Τζον Έβανς το 1903 στο Ανάκτορο της Κνωσού.  Τα αγαλματίδα χρονολογούνται στον 16ο αιώνα π.Χ.. Ήταν της τεχνοτροπίας αιγυπτιακής αγγειοπλαστικής σμάλτου, που συμβόλιζε την ανανέωση της ζωής και χρησιμοποιούνταν στις ταφικές τελετές.

Η θεά των όφεων, που βρέθηκε σε ανασκαφές στους Μινωικούς αρχαιολογικούς τόπους παρουσιάζει γυναίκα εξώστηθη να κραδάζει φίδια. Είναι ντυμένη με το περίτεχνο μινωικό ένδυμα, που αποτελείται από το στενό περικόρμιο με μανίκια που αφήνει ακάλυπτο το πλούσιο στήθος, και το μακρύ φόρεμα που διαχωρίζεται σε επτά επάλληλα οριζόντια επίπεδα και καλύπτεται με κοντή ποδιά. Στο κεφάλι φέρει χαμηλό περίτεχνο κάλυμμα, πάνω στο οποίο κάθεται ένας πάνθηρας. Στο σχεδόν τριγωνικό πρόσωπο κατέχουν εξέχουσα θέση τα μεγάλα, εκφραστικά μάτια.

Τα αγαλματίδιο της θεάς εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στην Κρήτη.

Βάρος:
436 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
10 εκ. x 10 εκ.
Λεπτομέρειες:
με ξύλινο κουτί
Μικτό Βάρος:
500 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
Χαλκός Επάργυρος
Υποκατηγορία:
Κουτί
Χρονολογία:
1600 π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική