210 9964841

Περιστέρι μινιατούρα

24.90
FX 020037
Απόθεμα
+
Προσθήκη στη Λίστα Αγαπημένων

Περιστέρια συναντάμε για πρώτη φορά στην αρχαία Αίγυπτο και στην αρχαία Ελλάδα. Το περιστέρι είναι ένα από τα πρώτα πουλιά που πήρε κοντά του ο άνθρωπος καθώς τα πρώτα είδη περιστεριών, εμφανίστηκαν στον πολιτισμό μας 3.000 χρόνια πριν. Το ξεχωριστό αυτό πρες παπιέ (βαρίδι για χαρτιά) είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Διαστάσεις: 5,5 εκ. x 3 εκ. x 4,5 εκ.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο κύριος συμβολισμός του περιστεριού είναι η ειρήνη. Μέρος του συμβολισμού αυτού προέρχεται από την Παλαιά Διαθήκη και συγκεκριμένα τον Κατακλυσμό του Νώε κατά το τέλος του οποίου, ο Νώε έστειλε δυο περιστέρια για να δει αν υπάρχει ξηρά. Τα περιστέρια επέστρεψαν κρατώντας κλαδί ελιάς, δείχνοντας συμβολικά ότι ο Θεός σταμάτησε τον "πόλεμο" απέναντι στην ανθρωπότητα. Το περιστέρι επίσης, συμβολίζει την αθωότητα και την αγνότητα. Στη Χριστιανική θρησκεία αποτελεί σύμβολο του Αγίου Πνεύματος (από την περιγραφή της βάπτισης του Ιησού).

Η Αστάρτη, η θεά του Έρωτα και της Γονιμότητας είχε το περιστέρι σαν ιερό πουλί της. Στην αρχαία Ελλάδα ωστόσο, το περιστέρι ήταν αφιερωμένο στην Θεά Αφροδίτη. Οι Ρωμαίοι ήταν οι πρώτοι που συνέδεσαν το περιστέρι με τον στρατό και το εκπαίδευσαν σαν "ταχυδρόμο". Αναφορές στην χρήση του αυτή υπάρχουν από το 5ο αι. π.Χ. Περιστέρια - ταχυδρόμους χρησιμοποιούσαν ωστόσο και οι σουλτάνοι των Σταυροφοριών. Το ταχυδρομικό περιστέρι έγινε το "περιστέρι - στρατιώτης" που χρησιμοποιήθηκε και κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στη Μινωική Κρήτη συναντάμε το περιστέρι σε ομοίωμα ιερού της Κνωσού καθώς και σε δύο σκεύη για σπονδές από το Παλαίκαστρο και τη Φαιστό αντίστοιχα. Ωστόσο, γνωστά ειδώλια θεοτήτων που βρέθηκαν σε οικιακά ιερά της μινωικής Κρήτης φέρουν στην κεφαλή περιστέρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ιερό των διπλών πελέκων της Κνωσού, καθώς εμφανίζεται το ειδώλιο θεάς με περιστέρι στην κεφαλή και το ειδώλιο ανδρός που προσφέρει περιστέρι.

Βάρος:
50 γρ.
Διαστάσεις (ΜxΥxΠ):
5,5 εκ. x 3 εκ. x 4,5 εκ.
Μικτό Βάρος:
150 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Υλικό:
Ανακυκλωμένο Αλουμίνιο
Υποκατηγορία:
Πρες παπιέ

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική