210 9964841

Ο Δίσκος της Φαιστού T-Shirt

Κρήτη
100% Βαμβάκι
24.90
FX 000303
Δεν υπάρχει απόθεμα

Μια κομψή unisex λευκή μπλούζα με την απεικόνιση του Δίσκου της Φαιστού, του διάσημου αρχαιολογικού ευρήματος απο την Ανατολική Κρήτη. Το σχέδιο της μπλούζας είναι ζωγραφισμένο με χρυσό χρώμα και εμπνευσμένο από τον πρωτότυπο αυτό πήλινο Δίσκο, που χρονολογείται κατά τον 17ο αιώνα π.Χ. και απεικονίζει 241 ανάγλυφα ιερογλυφικά μοτίβα. Από 100% βαμβάκι, με το μυστηριώδες εύρημα, για μοναδικές εμφανίσεις.

Μεγέθη: small, medium, large, X-large

Κατά την αγορά σας, ενημερώστε μας για το μέγεθος που επιθυμείτε να παραγγείλετε, μέσω του ειδικού πλαισίου για σχόλια στην φόρμα παραγγελίας.

Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης | Δείτε λεπτομέρειες

Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ στο Μινωικό παλάτι της Φαιστού. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό. Η μέση διάμετρός του είναι 16 εκατοστά και το μέσο πάχος του 2,1 εκατοστά. Στις δύο όψεις του βρίσκονται 45 διαφορετικά σύμβολα, τα οποία αναπαριστούν αντικείμενα, όπως ανθρώπινες μορφές, ψάρια, πουλιά και φυτά.

Συνολικά υπάρχουν 241 σύμβολα, 122 στην 1η πλευρά και 119 στη 2η, τα οποία είναι τοποθετημένα σπειροειδώς και κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου, που σφραγίστηκαν σε ιερογλυφική μορφή στο πήλινο δίσκο. Ο δίσκος είναι αποδεκτός ως αυθεντικός από πολλούς αρχαιολόγους, και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του. Έχουν προταθεί πολλές ερμηνείες του κειμένου του, όπως οτι πρόκειται για προσευχή, για τη διήγηση μίας ιστορίας, για ένα γεωμετρικό θεώρημα ή ακόμα και για ημερολογιο.

Ο Δίσκος της Φαιστού βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.

Βάρος:
150 γρ.
Λεπτομέρειες:
Διαθέσιμο σε μικρό, μεσαίο, μεγάλο και x-large μέγεθος.
Μικτό Βάρος:
180 γρ.
Περιλαμβάνει:
Συσκευασία Δώρου - Περιγραφή Ελληνικά & Αγγλικά
Περιοχή:
Κρήτη
Υλικό:
100% Βαμβάκι
Υποκατηγορία:
Μπλούζα
Χρονολογία:
17ος αιώνας π.Χ.

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Γράψτε μια κριτική