210 9964841

Ιανουάριος 29, 2016
by Liz Chryssanthidis - Philippaki
Η συλλογή του MuseumMasters.gr στο The Field Museum στο Σικάγο! στο MuseumMasters.gr

 

Your product really elevates the assortment in the store - I think everything looks really striking, all blue, white and gold.” Μας έγραψε ο κύριος Mark Kazanawa, Υπεύθυνος για το πωλητήριο του The Field Museum of Chicago.

Το παραπάνω σχόλιο αφορά τα αντίγραφα που στείλαμε ως MuseumMasters.gr (το ηλεκτρονικό κατάστημα των εργαστηριών μουσειακών αντιγράφων ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΑΡΤ με έδρα την Αθήνα) και έγινε στα πλαίσια της μεγάλης έκθεσης «The Greeks: Agamemnon to Alexander the Great» («Οι Έλληνες: από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο»), η οποία διοργανώνεται από το ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και το Consortium of North American Museums με επίσημο εκπρόσωπο το Canadian Museum of History στην Οττάβα. 

Πρόκειται για το πιο αντιπροσωπευτικό «πανόραμα» του ελληνικού πολιτισμού που έχει ταξιδέψει ποτέ εκτός ελληνικών συνόρων και περιλαμβάνει 543 εκθέματα-αριστουργήματα της αρχαίας ελληνικής γλυπτικής, ζωγραφικής και της τέχνης του κοσμήματος, προερχόμενα από όλα τα αρχαιολογικά μουσεία της Ελλάδας.

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 12 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Point a Calliere, Montreal Archaeology and History Complex στο Μόντρεαλ, και παρέμεινε εκεί μέχρι τις 26 Απριλίου 2015. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μουσείο Ιστορίας του Καναδά στην Οττάβα, από τις 5 Ιουνίου 2015 έως 12 Οκτωβρίου 2015. Τώρα βρίσκεται στο The Field Museum στο Σικάγο όπου εγκαινιάστηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015 και θα παραμείνει εκεί έως 10 Απριλίου 2016. Ο τελευταίος σταθμός είναι το Μουσείο National Geographic στην Ουάσιγκτον (26 Μαΐου 2016 έως 9 Οκτωβρίου 2016).

«Είναι η μεγαλύτερη ελληνική έκθεση που παρουσιάστηκε ποτέ στη Βόρειο Αμερική» τόνισε ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα Ρόμπερτ Πεκ, σημειώνοντας ότι «πολλά από τα αρχαιολογικά ευρήματα δεν έχουν εκτεθεί ποτέ εκτός Ελλάδας».

Αισθανόμαστε περήφανοι για την τιμή που μας έκανε το The Field Museum και επέλεξε δικά μας χειροποίητα έργα (αντίγραφα μουσείων) προς πώληση από το πωλητήριο του μουσείου στα πλαίσια αυτής της μεγάλης έκθεσης. Έχουμε ξεκινήσει μια εποικοδομητική συνεργασία και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε και να διευρύνουμε τις συνεργασίες μας και με άλλα μουσεία του κόσμου. Μέσα από την ποιότητα και την αισθητική των αντικειμένων της συλλογής μας, σκοπός μας είναι να προβάλουμε την Ελλάδα, την Τέχνη και τον Πολιτισμό μας και να δώσουμε την δυνατότητα στο κόσμο να “Πάρει ένα κομμάτι Ελλάδας μαζί του!” / “Take a piece of Greece with you!”, το σλόγκαν μας!

Σχόλια

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Νέο Σχόλιο