Δε βρέθηκαν Κριτικές
Δελφίνια ασημένιο μπρελόκ. Εμπνεόμενοι από το αρχαίο τρίδραχμο των Δελφών, που χρονολογείται γύρω στο 480-475 π.Χ. δημιουργήσαμε την κλειδοθήκη. Στην οπίσθια όψη του νομίσματος, υπάρχει έγκοιλο τετράγωνο, με τέσσερα χωρίσματα σε μορφή φατνωμάτων, στο κέντρο των οποίων απεικονίζονται δελφίνια. Τα δελφίνια, σύμβολα τύχης, φιλίας, ελευθερίας και χαράς, αντιπροσωπεύουν το θάνατο του παρελθόντος και την αναγέννηση μιας νέας ζωής και αποτελούν την σύνδεση του ανθρώπου με τον μαγικό και απέραντο κόσμο της θάλασσας. Το μπρελόκ αποτελείται από μεταλλικό κρίκο με δερμάτινο δέσιμο, είναι φιλοτεχνημένο στο χέρι και το νόμισμα από μασίφ ασήμι 925°.
Διάμετρος νομίσματος: 2,5 εκ.
Διάσταση μπρελόκ: 2,5 εκ. x 10 εκ. x 3 χιλ.
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν το δελφίνι βασιλιά των θαλασσών και σύμβολο του Δελφινίου Απόλλωνα και του Ποσειδώνα.
Σαν σύμβολο των Ολυμπίων θεών είχε πολύ σημαντική θέση στην αρχαία τέχνη. Χρησιμοποιήθηκε ευρέως σαν διακοσμητικό μοτίβο ή σαν καλλιτεχνική παράσταση. Γνωστά είναι τα δύο δελφίνια που κοσμούν μια υπέροχη τοιχογραφία στο "Ακρωτήρι" της Θήρας. Στον Μινωικό πολιτισμό, επίσης, συναντάται η τοιχογραφία των δελφινιών που βρέθηκε στο Μέγαρο της Βασίλισσας στο Ανάκτορο της Κνωσού. Δελφίνια απεικονίζονταν σε αγγεία συνδυασμένα με θεϊκές μορφές και σε αρχαία νομίσματα.
Κανένα θαλάσσιο ζώο δεν έχει τόσο πολύ απασχολήσει συγγραφείς, ποιητές, μουσικούς και γενικότερα καλλιτέχνες, όσο το δελφίνι. Τα δελφίνια αναφέρθηκαν σε πάρα πολλούς μύθους και σε πολλούς από αυτούς υπήρξαν σωτήρες των ανθρώπων. Γνωστότερος είναι ο μύθος της αιχμαλωσίας του Διονύσου από Τυρρηνούς πειρατές, τους οποίους ως τιμωρία τους μεταμόρφωσε σε δελφίνια, ο οποίος διεσώθη και ως ανάγλυφη παράσταση στο χορηγικό μνημείο του Λυσικράτη, γνωστό και ως "Φανάρι του Διογένους".
Τα τρίδραχμα των Δελφών, είναι από τα πιο σπάνια αρχαία ελληνικά νομίσματα και χρονολογούνται περί το 480-475 π.Χ. Τα νομίσματα φέρουν δύο κριόμορφα ρυτά (αγγεία) στην εμπρόσθια όψη και ακριβώς από πάνω τους, δυο δελφίνια που κολυμπούν αντικριστά. Η επιγραφή ΔΑΛΦΙΚΟΝ είναι αποτυπωμένη με μικρά γράμματα από κάτω, ενώ όλα τα σχέδια περικλείονται από κύκλο σφαιριδίων.
Τα ρυτά είναι μια έκδηλη αναφορά στη νίκη των Ελλήνων επί των Περσών στις Πλαταιές το 479 π.Χ. και ήταν πιθανότατα μεταξύ των λαφύρων που πάρθηκαν από τους Έλληνες και αφιερώθηκαν ως αναθήματα στον Ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς. Τα μοτίβα μπορεί επίσης να σχετίζονται με την λατρεία του Απόλλωνα. Το κεφάλι του κριαριού (κάρνος) ήταν το σύμβολο του Απόλλωνα Καρνείου, που ήταν ο προστάτης των κοπαδιών και της αγέλης, ενώ τα δελφίνια συμβόλιζαν τον Απόλλωνα Δελφινίο, ο οποίος πήρε τη μορφή ενός δελφινιού.
Στην οπίσθια όψη, υπάρχει έγκοιλο τετράγωνο, με τέσσερα χωρίσματα μορφής φατνωμάτων, στο κέντρο των οποίων εικονίζονται δελφίνια. Τα φατνώματα, που απεικονίζονται, υποστηρίζεται ότι είναι από την οροφή του ναού του Απόλλωνος. Νομίσματα των Δελφών εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.
Δε βρέθηκαν Κριτικές