Δε βρέθηκαν Κριτικές
Ο Δίσκος της Φαιστού παντατίφ. Ένα ιδιαίτερης αισθητικής παντατίφ σε χειροποίητο μασίφ ασήμι 925°. Ένα από τα πιο γνωστά μυστήρια της αρχαιολογίας, ο Δίσκος της Φαιστού, είναι ένα μοναδικό εύρημα το οποίο ανακαλύφθηκε στην νότια Κρήτη. Το κόσμημα στην μία όψη φέρει τον Δίσκο της Φαιστού και στην άλλη τον Μινώταυρο, από τον αργυρό στατήρα της Κνωσού, που χρονολογείται το 425 π.Χ. Όλη η αρχαία τέχνη και η κληρονομιά της Ελλάδας, τώρα στα χέρια σας.
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Όλα τα προϊόντα μας αποστέλλονται σε συσκευασία δώρου και συνοδεύονται από περιγραφή του ευρήματος στα Ελληνικά και Αγγλικά, και από εγγύηση των εργαστηρίων μας.
Ο Δίσκος της Φαιστού είναι ένα αρχαιολογικό εύρημα από την Μινωική πόλη της Φαιστού στη νότια Κρήτη και χρονολογείται πιθανώς στον 17ο αιώνα π.Χ. Ο δίσκος ανακαλύφθηκε το 1908 από τον Ιταλό αρχαιολόγο Λουΐτζι Περνιέ στο Μινωικό παλάτι της Φαιστού. Ο δίσκος είναι φτιαγμένος από πηλό. Η μέση διάμετρός του είναι 16 εκατοστά και το μέσο πάχος του 2,1 εκατοστά. Στις δύο όψεις του βρίσκονται 45 διαφορετικά σύμβολα, τα οποία αναπαριστούν αντικείμενα, όπως ανθρώπινες μορφές, ψάρια, πουλιά και φυτά.
Συνολικά υπάρχουν 241 σύμβολα, 122 στην 1η πλευρά και 119 στη 2η, τα οποία είναι τοποθετημένα σπειροειδώς και κατευθύνονται προς το κέντρο του δίσκου, που σφραγίστηκαν σε ιερογλυφική μορφή στο πήλινο δίσκο. Ο δίσκος είναι αποδεκτός ως αυθεντικός από πολλούς αρχαιολόγους, και έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες αποκρυπτογράφησης του. Έχουν προταθεί πολλές ερμηνείες του κειμένου του, όπως οτι πρόκειται για προσευχή, για τη διήγηση μίας ιστορίας, για ένα γεωμετρικό θεώρημα ή ακόμα και για ημερολογιο.
Ο Δίσκος της Φαιστού βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου, στην Κρήτη.
Δε βρέθηκαν Κριτικές