Δε βρέθηκαν Κριτικές
Στην Μινωική Κρήτη οι αγώνες με ταύρους ήταν αγαπημένο θέαμα. Η τοιχογραφία με τα ταυροκαθάψια που βρέθηκε στα ανάκτορα της Κνωσού στη Κρήτη χρονολογείται περίπου στο 1600 π.Χ.. Η εμπνευσή μας το αρχαίο άθλημα, εμπνευσμένο απο την γνωστή τοιχογραφία. Η χειροποίητη ανάγλυφη παράσταση της λεπτομέρειας της τοιχογραφίας είναι σε χαλκό επιχρυσωμένο 24 καράτια, τοποθετημένο σε ξύλινη κορνίζα με τζάμι.
Μέση Μινωική ΙΙΙ - Ύστερη Μινωική ΙΒ Εποχή, 1600 π.Χ., Κνωσός, Κρήτη.
Διαστάσεις: 27 εκ. x 27 εκ. x 6 εκ.
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Τα ταυροκαθάψια ήταν άθλημα της μινωικής εποχής. Επρόκειτο για ένα περίπλοκο και επικίνδυνο ακροβατικό παιχνίδι, κατά το οποίο κυρίως νέοι και νέες εκτελούσαν θεαματικά άλματα στη ράχη ταύρων που έτρεχαν, αναδεικνύοντας έτσι την ευλυγισία τους. Τα ταυροκαθάψια τελούνταν στο πλαίσιο θρησκευτικών τελετών για την ανάδειξη των ικανότερων και τολμηρότερων αθλητών και ο θρησκευτικός τους χαρακτήρας φαίνεται κυρίως στη χρήση του ταύρου, του ιερού ζώου της Κρήτης. Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στο θεό Ποσειδώνα.
Η τοιχογραφίατων ταυροκαθαψίων, ξακουστό δείγμα της τέχνης του μινωικού πολιτισμού, τοποθετείται στη Μέση Μινωική ΙΙΙ - Ύστερη Μινωική ΙΒ (17ος-15ος π.Χ. αιώνας) και βρέθηκε σε τοίχο της ανατολικής πλευράς του ανακτόρου της Κνωσσού. Είναι ζωγραφική σε γυψοκονία. Το θέμα του έργου είναι σκηνή ταυροπαιδιάς, στην οποία παίρνουν μέρος άνδρες και γυναίκες και περιβάλλεται από απεικονίσεις λίθων πιθανώς και αφηρημένα γραμμικά διακοσμητικά μοτίβα.
Η τοιχογραφία των ταυροκαθαψίων βρίσκεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου στην Κρήτη.
Δε βρέθηκαν Κριτικές