Δε βρέθηκαν Κριτικές
Δημιουργήσαμε αυτή την ξεχωριστή καρφίτσα πέτου που απεικονίζει λεπτομέρεια από τις "Μέλισσες" των Μαλίων. Το χρυσό περιδέραιο βρέθηκε στον ταφικό περίβολο της νεκρόπολης του Μινωικού Ανακτόρου των Μαλίων, στη Κρήτη και χρονολογείται στη Μέση Εποχή του Χαλκού, περί το 1800 π.Χ. Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής χρυσοχοΐας και παριστάνει δύο μέλισσες να πετούν αντικριστά, ενώ κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρήθρα.
Διαστάσεις: 5,5 εκ. x 2 εκ. x 8 χιλ.
Χειροποίητος ορείχαλκος
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Το χρυσό κόσμημα των μελισσών είναι διάσημο αρχαιολογικό εύρημα από τον Χρυσόλακκο, τον ταφικό περίβολο της νεκρόπολης του Μινωικού Ανακτόρου των Μαλίων. Το κόσμημα είναι έργο Μινωικής χρυσοτεχνίας της Μέσης Εποχής του Χαλκού, της Προανακτορικής Περίοδου(1800 - 1700 π.Χ.). Οι Μέλισσες των Μαλίων θεωρούνται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αρχαιολογικά ευρήματα της μινωικής χρυσοχοΐας.
Το κόσμημα αποτελείται από περίαπτο δύο μελισσών. Τα δύο έντομα παριστάνονται να πετούν αντικρυστά, ενώ κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρήθρα. Επάνω από τα κεφάλια τους βρίσκεται ένας χρυσός συρμάτινος κλωβός, που περικλείει στο εσωτερικό του ένα χρυσό σφαιρίδιο. Στα φτερά και το κεντρί κρέμονται φλουριά με κοκκιδωτή διακόσμηση. Χρυσοί δίσκοι κρέμονται από τα φτερά, ενώ πάνω από τα κεφάλια τους στερεώνεται μία σφαίρα και ο κρίκος της ανάρτησης. Στους πολιτισμούς του Αιγαίου, η μέλισσα θεωρούνταν ιερό έντομο και συχνά εμφανίζεται σε τάφους.
Οι Μέλισσες των Μαλίων είναι ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στο νησί της Κρήτης στην Ελλάδα.
Δε βρέθηκαν Κριτικές