Δε βρέθηκαν Κριτικές
Η συλλογή των αξεσουάρ μας περιλαμβάνει μια πένα κιθάρας με την απεικόνιση της λύρας του Απόλλωνα, του αρχαίου Έλληνα θεού της μουσικής και των τεχνών. Η λύρα είναι το πιο σεβαστό και γνωστό απ’ όλα τα μουσικά όργανα που χρησιμοποιούνταν στην αρχαία Ελλάδα και συνδέεται στενά με την λατρεία του θεού Απόλλωνα, του Ερμή και των εννέα Μουσών και αποτέλεσε το κατεξοχήν όργανο για τη μουσική εκπαίδευση των αρχαίων Ελλήνων εφήβων. Το σχέδιο της λύρας προέρχεται από αττική λευκή λήκυθο (αγγείο) από τους Δελφούς, με παράσταση του Απόλλωνα με την λύρα, που είναι πιθανότατα έργο του ζωγράφου του Πιστόξενου. Χρονολογείται περί το 480 - 470 π.Χ. Η πένα κιθάρας ειναι χειροποίητη και κατασκευασμένη από μασίφ ασήμι 925°.
Διαστάσεις: 2,6εκ. x 3εκ. x 1χιλ.
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Η λύρα θεωρείται το "εθνικό" μουσικό όργανο των αρχαίων Ελλήνων. Είναι το πιο σεβαστό και γνωστό απ’ όλα τα όργανα και συνδέεται στενά με την λατρεία του θεού Απόλλωνα, του Ερμή και των εννέα Μουσών. Λόγω της απλής κατασκευής και λειτουργίας της, η λύρα αποτέλεσε το κατεξοχήν όργανο για τη μουσική εκπαίδευση των Ελλήνων εφήβων. Η λύρα ονομαζόταν και χέλυς, δηλαδή χελώνα, γιατί το ηχείο της ήταν από όστρακο χελώνας. Στην ελληνική τέχνη πρωτοεμφανίζεται στα τέλη του 8ου αι. π.Χ., ενώ πιο συχνά σε ιστορικές αναφορές και στη λογοτεχνία τη συναντούμε από τον 6ο αι. π.Χ.
Οι Έλληνες διεκδικούσαν ελληνική καταγωγή για τη λύρα. Ο μύθος αποδίδει την εφεύρεση της λύρας στον Ερμή στην αρκαδική Κυλλήνη. Το νεογέννητο βρέφος, χρησιμοποίησε το καύκαλό της χελώνας ως ηχείο της πρώτης λύρας, στο οποίο στερέωσε χορδές από έντερα βοδιών, τα οποία έκλεψε κρυφά από τον αδερφό του Απόλλωνα. Όταν ο Απόλλωνας ανακάλυψε την κλοπή και παραπονέθηκε στον Δία, ο Ερμής προσέφερε την λύρα στον Απόλλωνα ο οποίος μαγεύθηκε από τον ήχο της. Ο Ερμής επίσης δίδαξε την τέχνη της λύρας στον Ορφέα και στον Αμφίωνα, που ήταν ο πρώτος λυρωδός του κόσμου.
Η παράσταση της λύρας προέρχεται από αττική λευκή λήκυθο, που βρέθηκε στους Δελφούς και χρονολογείται περί το 480 - 470 π.Χ. Είναι πιθανότατα έργο του ζωγράφου του Πιστόξενου και φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Δελφών.
Δε βρέθηκαν Κριτικές