Δε βρέθηκαν Κριτικές
Εμπνεόμενοι από το σχήμα αλλά και την σημειολογία της οινοχόης (ραμφόστομος πρόχους), δημιουργήσαμε ένα ιδιαίτερο παντατίφ με μια πρόποση Ειρήνης, χαράζoντας το ρητό του αρχαίου Έλληνα φιλόσοφου Επίκτητου, "Ο κόσμος ούτος μια πόλις εστί".
Αυτή η χαρακτηριστική ραμφόστομη κανάτα από την κεντρική Κρήτη, χρονολογείται γύρω στο 2700 - 2500 π.Χ. και αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της κεραμικής του προανακτορικού πολιτισμού της Κρήτης. Το μοναδικό χειροποίητο αυτό παντατίφ είναι κατασκευασμένο από μασίφ ορείχαλκο επίχρυσο 24 καρατίων. Μπορεί να προσφερθεί και σαν γούρι για την νέα χρονιά τοποθετώντας στη πίσω πλευρά του τον αριθμό "16" σε μασίφ ασήμι. Είναι δεμένο με κόκκινο ή μαύρο σατέν κορδόνι, για να φορεθεί ως παντατίφ, αλλά και για να το προσφέρετε αυτές τις γιορτές.
Δείτε επίσης ολόκληρη την συλλογή με τα γούρια.
Διαστάσεις: 3 εκ. x 4 εκ. x 1χιλ.
Μπορείτε να επιλέξετε και ασημένια αλυσίδα λαιμού 42 εκ. ή στήθους 62 εκ.
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Αντιπροσωπευτικό δείγμα της κεραμικής του προανακτορικού πολιτισμού αποτελεί η πήλινη ραμφόστομη πρόχους από τη Βασιλική Ιεράπετρας, έναν από τους σημαντικότερους οικισμούς στην Κρήτη της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού. Εδώ αναπτύχθηκε ένας ιδιαίτερος ρυθμός κεραμικής, που συνδυάζει τα τολμηρά σχήματα των υψίλαιμων αγγείων με την κηλιδωτή διακόσμηση της επιφάνειάς τους, αποτέλεσμα της ανομοιόμορφης όπτησης του πηλού.
Η πρόχους είναι κατασκευασμένη από ανοιχτόχρωμο πηλό και διαθέτει μεγάλη προχοή, που μοιάζει με ράμφος πουλιού. Δύο πλαστικοί δίσκοι τοποθετημένοι εκατέρωθεν της λαβής, στη βάση της προχοής, δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για τα μάτια του, ενώ όλο το πλάσιμο του σώματος παραπέμπει στην αφαιρετική αλλά ζωντανή μορφή ενός πουλιού που κοιτάζει ψηλά. Οι κόκκινες "φλόγες" που κοσμούν την καστανή επιφάνεια του αγγείου είναι φτιαγμένες από κάποιο φύλλο που ο τεχνίτης σκόπιμα κόλλησε τη ώρα του ψησίματος προκειμένου η επιφάνεια να μην ψηθεί ομοιόμορφα.
Ο Επίκτητος (50 - 135 π.Χ.) ήταν Έλληνας στωικός φιλόσοφος. Γεννήθηκε στην Ιεράπολη της Φρυγίας. και αργότερα αγοράστηκε ως δούλος στη Ρώμη από τον Επαφρόδιτο, ο οποίος ήταν απελεύθερος του Νέρωνα. Στη Ρώμη μαθήτευσε κοντά στον στωικό φιλόσοφο Μουσώνιο Ρούφο και αργότερα, όταν απελευθερώθηκε πλέον, άρχισε να διδάσκει και ο ίδιος, ώσπου το 94 μ.Χ. αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την πόλη, λόγω διατάγματος του Δομιτιανού που εξόριζε τους φιλοσόφους από τη Ρώμη. Τότε κατέφυγε στη Νικόπολη της Ηπείρου οπού ίδρυσε φιλοσοφική σχολή και έμεινε ως το τέλος της ζωής του.
Ο Επίκτητος δεν άφησε γραπτό έργο. Ο ιστορικός Φλάβιος Αρριανός , ένας εκ των μαθητών του, ήταν εκείνος ο οποίος κατέγραψε τις φιλοσοφικές απόψεις του σε οκτώ βιβλία με τον γενικό τίτλο Διατριβαί, από τα οποία όμως έχουν διασωθεί μόνον τέσσερα. Ο Αρριανός είναι και ο καταγραφέας, ενός είδος συνοπτικής παρουσίασης των Διατριβών, που είναι γνωστό με το όνομα "Εγχειρίδιον Επικτήτου". Επίκεντρο της φιλοσοφίας του Επίκτητου είναι ο άνθρωπος και η εκπαιδευτική αγωγή του με έμφαση στην ηθική.
Δε βρέθηκαν Κριτικές