Δε βρέθηκαν Κριτικές
Ο αμφορέας ήταν κεραμικό αγγείο που χρησιμοποιούταν σε ολόκληρη την Μεσόγειο, ήδη από την Εποχη του Χαλκού. Οι αμφορείς χρησιμοποιούνταν κατά κύριο λόγο για την μεταφορά και την αποθήκευση διαφόρων υγρών και στερεών αγαθών, αλλά κυρίως για την μεταφορά κρασιού. Εμπνεόμενοι από ένα αμφορέα μεταφοράς κρασιού από τη Θάσο, που χρονολογείται στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ., δημιουργήσαμε το αντίφραφο του αμφορέα για χρήση σελιδοδείκτη σε ασήμι 925°, για τις ανάγκες του γραφείου σας.
Διαστάσεις: 5εκ. x 2,3εκ. x 1χιλ.
Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ.
Ο αμφορέας ήταν ένα αγγείο με ωοειδές (οβάλ) σχήμα. Κατασκευαζόταν συνήθως με κάθετες λαβές αμφίπλευρα του αγγείου. Ήδη από την Εποχή του Χαλκού, οι αμφορείς χρησιμοποιούνταν στην Μεσόγειο και αποτελούσαν μέσα μεταφοράς και αποθήκευσης σταφυλιών, ελαιόλαδου, κρασιού, ψαριών , δημητριακών και άλλων αγαθών σε όλη την Ελλάδα. Οι αμφορείς ήταν αρκετά ψηλοί και οξυπύθμενοι. Η βάση των αγγείων μπορούσε να θαφτεί στο έδαφος, κάνοντας έτσι ευκολότερη την αποθήκευση των αγαθών. Το σχήμα τους διέφερε από περιοχή σε περιοχή, γεγονός που μας βοηθά να προσδιορίσουμε τον τόπο κατασκευής του.
Στη Νέα Κούταλη οι πρόσφυγες του 1922 ασχολήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με τη σπογγαλιεία και την επεξεργασία των σφουγγαριών. Στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης παρουσιάζεται, η ναυτική παράδοση των προσφύγων από το νησί Κούταλη της Προποντίδας, πριν από τον ξεριζωμό τους, η σπογγαλιεία και η επεξεργασία των σφουγγαριών και η αρχαιολογική συλλογή της Νέας Κούταλης, η οποία αποτελείται από αντικείμενα που περισυνέλεξαν οι σφουγγαράδες από τα βάθη της θάλασσας.
Ο αμφορέας εκτίθεται στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας (ΙΑΜΥ) στην Ύδρα και στο Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης και Σπογγαλιείας Νέας Κούταλης, που βρίσκεται στο ακριτικό νησί της Λήμνου, στο χωριό Νέα Κούταλη.
Δε βρέθηκαν Κριτικές